Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas często traktowana jako uzupełnienie menu śniadaniowego, chociaż oczywiście zajadamy ją również tradycyjnie, jak wszyscy, do obiadu. Mizeria na bazie jogurtu z dodatkiem cebuli. Polecam :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2397
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4531
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1591
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 478
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2397
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4531
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1591
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 478
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki. Tak przygotowane solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinkę. Ogórki puszczą wodę. Należy ją odcisnąć ponieważ w ten sposób pozbędziemy się ewentualnej goryczki z ogórków. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, dodajemy do ogórków. Następnie mizerię doprawiamy octem, cukrem i odrobiną mielonego pieprzu. Całość mieszamy, próbujemy, możemy ewentualnie dodać szczyptę soli do smaku, gdyż wcześniej dodana sól została odciśnięta wraz z wodą. Na końcu do mizerii dodajemy jogurt naturalny i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Smacznego.