Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas często traktowana jako uzupełnienie menu śniadaniowego, chociaż oczywiście zajadamy ją również tradycyjnie, jak wszyscy, do obiadu. Mizeria na bazie jogurtu z dodatkiem cebuli. Polecam :)
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1109
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1612
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4482
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 118
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1109
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1612
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4482
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 118
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki. Tak przygotowane solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinkę. Ogórki puszczą wodę. Należy ją odcisnąć ponieważ w ten sposób pozbędziemy się ewentualnej goryczki z ogórków. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, dodajemy do ogórków. Następnie mizerię doprawiamy octem, cukrem i odrobiną mielonego pieprzu. Całość mieszamy, próbujemy, możemy ewentualnie dodać szczyptę soli do smaku, gdyż wcześniej dodana sól została odciśnięta wraz z wodą. Na końcu do mizerii dodajemy jogurt naturalny i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Smacznego.