Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas często traktowana jako uzupełnienie menu śniadaniowego, chociaż oczywiście zajadamy ją również tradycyjnie, jak wszyscy, do obiadu. Mizeria na bazie jogurtu z dodatkiem cebuli. Polecam :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11901
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16255
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5193
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11901
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16255
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5193
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki. Tak przygotowane solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinkę. Ogórki puszczą wodę. Należy ją odcisnąć ponieważ w ten sposób pozbędziemy się ewentualnej goryczki z ogórków. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, dodajemy do ogórków. Następnie mizerię doprawiamy octem, cukrem i odrobiną mielonego pieprzu. Całość mieszamy, próbujemy, możemy ewentualnie dodać szczyptę soli do smaku, gdyż wcześniej dodana sól została odciśnięta wraz z wodą. Na końcu do mizerii dodajemy jogurt naturalny i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Smacznego.