Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na pyszną młodą kapustę z jabłkiem, którą możemy podać do obiadu lub do różnego rodzaju mięsiwa. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Kapustę obieram z wierzchnich liści, szatkuję i przekładam do garnka. Do kapusty dodaję listki laurowe, ziele angielskie, kminek, daję dwie duże szczypty soli i wlewam szklankę wody. Garnek stawiam na gazie i gotuję pod przykryciem. Cebulę kroję w drobną kostkę i w tym samy czasie co gotuje się kapusta, smażę cebulę na rozgrzanym oleju przez około 2-3 minuty, następnie dodaję łyżkę masła i smażę tak żeby cebula się zeszkliła. Zeszklona cebulę dodaję do gotującej się kapusty. Jabłko ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do kapusty. Gdy kapusta jest już miękka (gotowałam około 20 minut), dodaję koncentrat pomidorowy, sos sojowy, sok z cytryny, paprykę słodką, doprawiam pieprzem, papryką ostrą, dokładnie mieszam i gotuję jeszcze około 5 minut. Pod koniec sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Gotową kapustę podaję posypaną koperkiem. Młoda kapusta do obiadu jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa