Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na pyszną młodą kapustę z jabłkiem, którą możemy podać do obiadu lub do różnego rodzaju mięsiwa. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Kapustę obieram z wierzchnich liści, szatkuję i przekładam do garnka. Do kapusty dodaję listki laurowe, ziele angielskie, kminek, daję dwie duże szczypty soli i wlewam szklankę wody. Garnek stawiam na gazie i gotuję pod przykryciem. Cebulę kroję w drobną kostkę i w tym samy czasie co gotuje się kapusta, smażę cebulę na rozgrzanym oleju przez około 2-3 minuty, następnie dodaję łyżkę masła i smażę tak żeby cebula się zeszkliła. Zeszklona cebulę dodaję do gotującej się kapusty. Jabłko ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do kapusty. Gdy kapusta jest już miękka (gotowałam około 20 minut), dodaję koncentrat pomidorowy, sos sojowy, sok z cytryny, paprykę słodką, doprawiam pieprzem, papryką ostrą, dokładnie mieszam i gotuję jeszcze około 5 minut. Pod koniec sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Gotową kapustę podaję posypaną koperkiem. Młoda kapusta do obiadu jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa