Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, soczysta, podkręcona kminkiem oraz słoninką młoda biała kapusta - gwiazda wiosennych talerzy.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8998
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1004
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 225
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 75
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8998
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1004
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 225
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 75
Składniki
Główkę białej kapusty szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Boczek lub słoninkę kroimy w kostkę i wytapiamy na skwarki. Gdy zrobią się chrupkie, dorzucamy drobno posiekaną cebulę by ją zrumienić.
Miękką kapustę odcedzamy na durszlaku. Do pustego garnka po kapuście wrzucamy wytopiony boczek lub słoninkę z tłuszczem. Wrzucamy kapustę, pomidory razem z zalewą, startą na dużych oczkach marchew i posiekany drobno koperek. Dusimy kapustkę na małym ogniu przyprawiając kminkiem, solą, pieprzem i odrobiną octu do smaku. Wystarczy już tylko 10 minut by można było duszoną białą kapustę podawać do na przykład kotletów mielonych, które znajdziecie w linku pod wpisem.