Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, soczysta, podkręcona kminkiem oraz słoninką młoda biała kapusta - gwiazda wiosennych talerzy.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11433
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 62
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7763
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155010
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1084
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11433
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 62
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7763
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155010
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1084
Składniki
Główkę białej kapusty szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Boczek lub słoninkę kroimy w kostkę i wytapiamy na skwarki. Gdy zrobią się chrupkie, dorzucamy drobno posiekaną cebulę by ją zrumienić.
Miękką kapustę odcedzamy na durszlaku. Do pustego garnka po kapuście wrzucamy wytopiony boczek lub słoninkę z tłuszczem. Wrzucamy kapustę, pomidory razem z zalewą, startą na dużych oczkach marchew i posiekany drobno koperek. Dusimy kapustkę na małym ogniu przyprawiając kminkiem, solą, pieprzem i odrobiną octu do smaku. Wystarczy już tylko 10 minut by można było duszoną białą kapustę podawać do na przykład kotletów mielonych, które znajdziecie w linku pod wpisem.