Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, soczysta, podkręcona kminkiem oraz słoninką młoda biała kapusta - gwiazda wiosennych talerzy.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101044
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5620
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101044
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5620
Składniki
Główkę białej kapusty szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Boczek lub słoninkę kroimy w kostkę i wytapiamy na skwarki. Gdy zrobią się chrupkie, dorzucamy drobno posiekaną cebulę by ją zrumienić.
Miękką kapustę odcedzamy na durszlaku. Do pustego garnka po kapuście wrzucamy wytopiony boczek lub słoninkę z tłuszczem. Wrzucamy kapustę, pomidory razem z zalewą, startą na dużych oczkach marchew i posiekany drobno koperek. Dusimy kapustkę na małym ogniu przyprawiając kminkiem, solą, pieprzem i odrobiną octu do smaku. Wystarczy już tylko 10 minut by można było duszoną białą kapustę podawać do na przykład kotletów mielonych, które znajdziecie w linku pod wpisem.