Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana młoda kapusta z marchewką, boczkiem i koperkiem z pewnością zachwyci Cię smakiem i sprawi, że chętnie będziesz wracać do tego przepisu. Młoda kapusta Młoda kapusta to po prostu typowa biała kapusta, ale pochodząca z wcześniejszej odmiany. W kuchni pożądana jest szczególnie wiosną, kiedy pojawia się w sklepach i na targach. Młoda kapusta to warzywo, które wyróżnia się wysoką zawartością składników odżywczych. Kryje w sobie m.in. witaminy C, K, E, A oraz B6, a także błonnik, potas, żelazo, wapń i magnez. Młoda kapusta - przepis Do czego pasuje kapusta? Młoda odmiana to prawdziwy rarytas polskiej kuchni. Wykorzystuje się ją w wielu potrawach, np. kapuśniaku, bigosie czy gołąbkach. Młoda kapusta gotowana będzie też być pysznym dodatkiem do obiadu. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie kotletów schabowych czy karminadli. Przepis na młodą kapustę Aby przygotować smakowity dodatek, wystarczy umyć i poszatkować kapustę, a potem gotować ją wraz z pozostałymi produktami. W tym przypadku warzywo zestawiono ze słodką marchwią i wyrazistym boczkiem. Całość przyjemnie syci i dostarcza organizmowi niezbędnych substancji odżywczych.
Składniki Spód: 150 g mąki 100 g masła 20 g cukru 10 g kakao 1 jajko małe pół...
Odsłon: 44
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 332
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 246
Składniki Spód: 150 g mąki 100 g masła 20 g cukru 10 g kakao 1 jajko małe pół...
Odsłon: 44
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 332
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 246
Składniki
Umytą młodą kapustę drobno poszatkuj, przełóż do garnka i zalej wodą (warzywo powinno być przykryte wodą). Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce, dodaj do garnka. Dodaj sól i gotuj do miękkości.
Boczek skrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni, dodaj poszatkowaną w drobną kostkę cebulę i smaż jeszcze przez chwilę.
Ugotowaną kapustę z marchewką odcedź, dodaj do nich podsmażoną cebulę z boczkiem i tłuszczem. Dopraw całość do smaku octem, cukrem, solą i pieprzem. Na koniec dodaj posiekany koperek. Całość wymieszaj i odstaw na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły. Tak przygotowaną młodą kapustę możesz serwować na ciepło lub na zimno. W każdej wersji smakuje rewelacyjnie.