Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto korzystać z sezonowych warzyw, wtedy smakują najlepiej. Dlatego proponujemy przygotować młodą kapustę z boczkiem i cebulą, jest to świetny dodatek do ziemniaków i dań mięsnych. Znakomicie również smakuje zaserwowana z kromką chleba.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12299
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13102
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5304
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12299
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13102
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5304
Składniki
Gdy kapusta będzie miękka dodaj masło i cały czas mieszając wsyp mąkę. Na sam koniec dodaj posiekany koperek.
Boczek pokrój w kostkę, cebule posiekaj na piórka - przesmaż razem na patelni.
Kapustę poszatkuj i wrzuć do garnka, zalej wodą. Gotuj na niewielkim ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj boczek i cebule, przypraw solą i pieprzem do smaku i trzymaj na ogniu jeszcze przez 10 minut.