Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto korzystać z sezonowych warzyw, wtedy smakują najlepiej. Dlatego proponujemy przygotować młodą kapustę z boczkiem i cebulą, jest to świetny dodatek do ziemniaków i dań mięsnych. Znakomicie również smakuje zaserwowana z kromką chleba.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1274
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1740
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9071
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1274
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1740
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9071
Składniki
Gdy kapusta będzie miękka dodaj masło i cały czas mieszając wsyp mąkę. Na sam koniec dodaj posiekany koperek.
Boczek pokrój w kostkę, cebule posiekaj na piórka - przesmaż razem na patelni.
Kapustę poszatkuj i wrzuć do garnka, zalej wodą. Gotuj na niewielkim ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj boczek i cebule, przypraw solą i pieprzem do smaku i trzymaj na ogniu jeszcze przez 10 minut.