Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto korzystać z sezonowych warzyw, wtedy smakują najlepiej. Dlatego proponujemy przygotować młodą kapustę z boczkiem i cebulą, jest to świetny dodatek do ziemniaków i dań mięsnych. Znakomicie również smakuje zaserwowana z kromką chleba.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3934
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3827
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3934
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3827
Składniki
Gdy kapusta będzie miękka dodaj masło i cały czas mieszając wsyp mąkę. Na sam koniec dodaj posiekany koperek.
Boczek pokrój w kostkę, cebule posiekaj na piórka - przesmaż razem na patelni.
Kapustę poszatkuj i wrzuć do garnka, zalej wodą. Gotuj na niewielkim ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj boczek i cebule, przypraw solą i pieprzem do smaku i trzymaj na ogniu jeszcze przez 10 minut.