Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprawdopodobniej ile osób robiących kapustę tyle przepisów. W mojej wersji jest najprostszy, bez zbędnych modyfikacji. Bez dodatkowych kalorii z zasmażki lub śmietany. Tylko kapusta, cebula i koperek. Połączenie, które samo się broni.
Cebule pokroić w drobną kostkę.
W garnku rozpuścić łyżkę masła, dodać poszatkowaną cebulę i zeszklić.
Kapustę wymyć, zdjąć zewnętrzne liście i wyciąć środek.
Poszatkować kapustę.
Kapustę przełożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zalać kapustę wodą do 1/3 wysokości.
Powoli dusić kapustę pod przykryciem na niewielkim ogniu. Po 10 minutach dodać koperek.
Dusić aż do momentu gdy kapusta zmięknie.
Dodać do smaku sól, pieprz i cukier.
Nareszcie w sklepach i na ryneczkach od jakiegoś czasu można znaleźć młodą ka...
Odsłon: 6854
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 50
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 139
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 53
Kalarepa jest najczęściej wykorzystywana w sałatkach i zupach. Zaskoczy cię f...
Odsłon: 74
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 50
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 139
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 53
Kalarepa jest najczęściej wykorzystywana w sałatkach i zupach. Zaskoczy cię f...
Odsłon: 74
Składniki
Cebule pokroić w drobną kostkę. W garnku rozpuścić łyżkę masła, dodać poszatkowaną cebulę i zeszklić. Kapustę wymyć, zdjąć zewnętrzne liście i wyciąć środek. Poszatkować kapustę. Kapustę przełożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zalać kapustę wodą do 1/3 wysokości. Powoli dusić kapustę pod przykryciem na niewielkim ogniu. Po 10 minutach dodać koperek. Dusić aż do momentu gdy kapusta zmięknie. Dodać do smaku sól, pieprz i cukier.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Dodatki
Sos czosnkowy
Pasztet z kaczki i kurczaka
Pieczony pasztet z kaczki i udka kurczaka. Pyszny i aromatyczny. Bardzo dobrz...
Odsłon: 216
Domowy smalec
Domowy smalec to słonina pokrojona w drobną kostkę lub zmielona przez maszynk...
Odsłon: 190