Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 1457
Dodano: 15.06.2020
Odsłon: 13523
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do podsmażonej cebuli dodać poszatkowaną kapustę i marchew. Razem chwilę poddusić, zalać bulionem (można użyć wody), dodać sól i pieprz. Gotować ok 15 minut.
W międzyczasie boczek pokroić w bardzo cienkie plasterki (najlepiej przed krojeniem włożyć boczek na pół godziny do zamrażarki). Pozostały olej rozgrzać na patelni, dodać kawałki boczku, zrumienić, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę.Gdy kapusta jest miękka dodać do niej zasmażkę.
Koperek drobno posiekać, wrzucić do ugotowanej kapusty, wymieszać. Gotową kapustę (jak ktoś lubi) można doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 15 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
trzeba korzystać póki sezon :))1 Kto głosował? | Odpowiedz