Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedno z ulubionych wiosennych dań
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4713
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4713
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7225
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do podsmażonej cebuli dodać poszatkowaną kapustę i marchew. Razem chwilę poddusić, zalać bulionem (można użyć wody), dodać sól i pieprz. Gotować ok 15 minut.
W międzyczasie boczek pokroić w bardzo cienkie plasterki (najlepiej przed krojeniem włożyć boczek na pół godziny do zamrażarki). Pozostały olej rozgrzać na patelni, dodać kawałki boczku, zrumienić, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę.Gdy kapusta jest miękka dodać do niej zasmażkę.
Koperek drobno posiekać, wrzucić do ugotowanej kapusty, wymieszać. Gotową kapustę (jak ktoś lubi) można doprawić do smaku sokiem z cytryny.