Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedno z ulubionych wiosennych dań
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21472
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 146
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 285
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21472
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 146
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 285
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do podsmażonej cebuli dodać poszatkowaną kapustę i marchew. Razem chwilę poddusić, zalać bulionem (można użyć wody), dodać sól i pieprz. Gotować ok 15 minut.
W międzyczasie boczek pokroić w bardzo cienkie plasterki (najlepiej przed krojeniem włożyć boczek na pół godziny do zamrażarki). Pozostały olej rozgrzać na patelni, dodać kawałki boczku, zrumienić, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę.Gdy kapusta jest miękka dodać do niej zasmażkę.
Koperek drobno posiekać, wrzucić do ugotowanej kapusty, wymieszać. Gotową kapustę (jak ktoś lubi) można doprawić do smaku sokiem z cytryny.