Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki w każdej wersji smakują genialnie. Do mnie najbardziej przemawia wersja pieczonych ziemniaków z zarumienioną skórką. Do tego celu najlepiej wybrać niewielkie ziemniaki równej wielkości. Do ziemniaków dodaje świeże i suszone zioła oraz ząbki czosnku. Po około 50 minutach spędzonych w piekarniku możemy cieszyć się ich smakiem.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 78
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 33
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 298
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1410
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 78
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 33
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 298
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1410
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie wyszczotkuj - nie obieraj. Następnie osusz i przełóż do dużej miski. Dodaj kilka łyżek oliwy. Ziemniaki przemieszaj, żeby były pokryte z każdej strony oliwą. Następnie przełóż je na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia.
Ziemniaki posyp równomiernie ziołami prowansalskimi. Dorzuć obrane ząbki czosnku i gałązki rozmarynu.
Młode ziemniaki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Piecz do zrumienienia.