Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki w każdej wersji smakują genialnie. Do mnie najbardziej przemawia wersja pieczonych ziemniaków z zarumienioną skórką. Do tego celu najlepiej wybrać niewielkie ziemniaki równej wielkości. Do ziemniaków dodaje świeże i suszone zioła oraz ząbki czosnku. Po około 50 minutach spędzonych w piekarniku możemy cieszyć się ich smakiem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16133
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16133
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5118
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie wyszczotkuj - nie obieraj. Następnie osusz i przełóż do dużej miski. Dodaj kilka łyżek oliwy. Ziemniaki przemieszaj, żeby były pokryte z każdej strony oliwą. Następnie przełóż je na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia.
Ziemniaki posyp równomiernie ziołami prowansalskimi. Dorzuć obrane ząbki czosnku i gałązki rozmarynu.
Młode ziemniaki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Piecz do zrumienienia.