Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki w każdej wersji smakują genialnie. Do mnie najbardziej przemawia wersja pieczonych ziemniaków z zarumienioną skórką. Do tego celu najlepiej wybrać niewielkie ziemniaki równej wielkości. Do ziemniaków dodaje świeże i suszone zioła oraz ząbki czosnku. Po około 50 minutach spędzonych w piekarniku możemy cieszyć się ich smakiem.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3459
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2793
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 140
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 110
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3459
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2793
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 140
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 110
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie wyszczotkuj - nie obieraj. Następnie osusz i przełóż do dużej miski. Dodaj kilka łyżek oliwy. Ziemniaki przemieszaj, żeby były pokryte z każdej strony oliwą. Następnie przełóż je na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia.
Ziemniaki posyp równomiernie ziołami prowansalskimi. Dorzuć obrane ząbki czosnku i gałązki rozmarynu.
Młode ziemniaki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Piecz do zrumienienia.