Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki w każdej wersji smakują genialnie. Do mnie najbardziej przemawia wersja pieczonych ziemniaków z zarumienioną skórką. Do tego celu najlepiej wybrać niewielkie ziemniaki równej wielkości. Do ziemniaków dodaje świeże i suszone zioła oraz ząbki czosnku. Po około 50 minutach spędzonych w piekarniku możemy cieszyć się ich smakiem.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 217
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1287
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8849
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3181
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 217
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1287
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8849
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3181
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie wyszczotkuj - nie obieraj. Następnie osusz i przełóż do dużej miski. Dodaj kilka łyżek oliwy. Ziemniaki przemieszaj, żeby były pokryte z każdej strony oliwą. Następnie przełóż je na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia.
Ziemniaki posyp równomiernie ziołami prowansalskimi. Dorzuć obrane ząbki czosnku i gałązki rozmarynu.
Młode ziemniaki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Piecz do zrumienienia.