Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna modra kapusta zasmażana idealnie pasuje do mięsa z kaczki lub gęsi ale nie tylko.
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 22
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 83
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 42
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 573
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 765
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8683
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 22
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 83
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 42
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 573
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 765
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8683
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich zwiędłych i uszkodzonych liści, szatkujemy, przekładamy do garnka i zalewamy ok. 1 szklanką gorącej wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lekko solimy i gotujemy ok. 30 min. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w małą kostkę cebulę a gdy się zeszkli dodajemy mąkę i energicznie mieszamy by nie powstały grudki -robimy zasmażkę pilnując by nie zrumieniła się. Następnie wlewamy na patelnię ok. 0,5 szklanki wody z kapusty i również energicznie mieszamy by składniki się ładnie połączyły i przekładamy do garnka z kapustą. Mieszamy. Dodajemy ocet jabłkowy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy jeszcze ok. 5 min.