Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna modra kapusta zasmażana idealnie pasuje do mięsa z kaczki lub gęsi ale nie tylko.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2210
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1298
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 475
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3467
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1071
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2210
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1298
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 475
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3467
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1071
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich zwiędłych i uszkodzonych liści, szatkujemy, przekładamy do garnka i zalewamy ok. 1 szklanką gorącej wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lekko solimy i gotujemy ok. 30 min. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w małą kostkę cebulę a gdy się zeszkli dodajemy mąkę i energicznie mieszamy by nie powstały grudki -robimy zasmażkę pilnując by nie zrumieniła się. Następnie wlewamy na patelnię ok. 0,5 szklanki wody z kapusty i również energicznie mieszamy by składniki się ładnie połączyły i przekładamy do garnka z kapustą. Mieszamy. Dodajemy ocet jabłkowy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy jeszcze ok. 5 min.