Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna modra kapusta zasmażana idealnie pasuje do mięsa z kaczki lub gęsi ale nie tylko.
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 93
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9016
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 112
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 93
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9016
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 112
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich zwiędłych i uszkodzonych liści, szatkujemy, przekładamy do garnka i zalewamy ok. 1 szklanką gorącej wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lekko solimy i gotujemy ok. 30 min. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w małą kostkę cebulę a gdy się zeszkli dodajemy mąkę i energicznie mieszamy by nie powstały grudki -robimy zasmażkę pilnując by nie zrumieniła się. Następnie wlewamy na patelnię ok. 0,5 szklanki wody z kapusty i również energicznie mieszamy by składniki się ładnie połączyły i przekładamy do garnka z kapustą. Mieszamy. Dodajemy ocet jabłkowy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy jeszcze ok. 5 min.