Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kapustę czerwona czyli modo kapusta pochodzi z mojego domu rodzinnego. Jest to u nas tradycja rodzinna. Kapusta syta i przygotowana w sposób tradycyjny. Tak kapusta musi być dodatkiem do niedzielnego obiadu.
garnek, nóż, patelnia,
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7856
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 780
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 605
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7856
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 780
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 605
Składniki
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, pokroić na ćwiartki i poszatkować. Przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodać liść laurowy , ziarenka ziela angielskiego oraz odrobina soli. Gotować na pół miękko, następnie wodę odlać czyli kapustę odcedzić. Do kapusty dodać pieprz mielony, ocet , cukier oraz pokrojoną w kostkę surową cebulę - wymieszać. Boczek wędzony pokroić w kostkę , wysmażyć na tyglu z dodatkiem smalcu. Wysmażony boczek dać do kapusty, po wymieszaniu postawić na średnim ogniu i dymfować czyli dusić około 5 minut mieszając aby się kapusta się nie przypaliła a cebula zmiękła.
Dodanie przypraw oraz surowej pokrojonej w kostkę cebuli.
Dodać skwarki czyli wytopiony boczek wędzony.
Kapusta gotowa do podania.