Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kapustę czerwona czyli modo kapusta pochodzi z mojego domu rodzinnego. Jest to u nas tradycja rodzinna. Kapusta syta i przygotowana w sposób tradycyjny. Tak kapusta musi być dodatkiem do niedzielnego obiadu.
garnek, nóż, patelnia,
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 338
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8663
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2992
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 946
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 338
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8663
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2992
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 946
Składniki
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, pokroić na ćwiartki i poszatkować. Przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodać liść laurowy , ziarenka ziela angielskiego oraz odrobina soli. Gotować na pół miękko, następnie wodę odlać czyli kapustę odcedzić. Do kapusty dodać pieprz mielony, ocet , cukier oraz pokrojoną w kostkę surową cebulę - wymieszać. Boczek wędzony pokroić w kostkę , wysmażyć na tyglu z dodatkiem smalcu. Wysmażony boczek dać do kapusty, po wymieszaniu postawić na średnim ogniu i dymfować czyli dusić około 5 minut mieszając aby się kapusta się nie przypaliła a cebula zmiękła.
Dodanie przypraw oraz surowej pokrojonej w kostkę cebuli.
Dodać skwarki czyli wytopiony boczek wędzony.
Kapusta gotowa do podania.