Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele już ciast na pierogi wypróbowałam i cały czas wracam tylko do tego jednego sprawdzonego przepisu. Jak dla mnie to ciasto jest idealne. Szybko się wyrabia i co najważniejsze łatwo się wałkuje i lepi pierogi.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2502
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3419
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2202
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2502
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3419
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2202
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, sól, dolewamy wrzącą wodę oraz oliwę.
Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Ciasto po wyrobieniu jest gotowe do użycia, wystarczy tylko rozwałkować i już możemy lepić pierogi z czymkolwiek chcemy.
Smacznego !!!