Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do zrazów, gulaszu i mięsa wołowego, ale też do kanapek, burgerów czy kebabów. Czerwona kapusta jest mniej popularna niż jej biała siostra, a szkoda, bo ma wiele wartości odżywczych. Oto przepis na najlepszą i zdrową surówkę z czerwonej kapusty.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 131
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 71
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 28
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7816
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 131
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 71
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 28
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7816
Składniki
Kapustę poszatkować i wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Gotować ok. 3 minuty - kapusta nie straci koloru, ani chrupkości. Następnie wrzucić kapustę na sitko, dobrze odsączyć i przełożyć do miski.
Kapustę skropić sokiem z cytryny i poczekać aż wystygnie. Obrać jabłko i marchewkę, zetrzeć je na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Warzywa wrzucić do ostudzonej kapusty, doprawić solą i pieprzem. Dodać olej i wymieszać.
Opcjonalnie, zwłaszcza jeśli jemy ją samą, do surówki można dorzucić garść posiekanych orzechów. Ich smak nada wyrazistości, a surówka będzie bardziej syta.