Do góry

Dodatki Przepis na:

Nalewka na liściach geranium:

Nalewka na liściach geranium:

Autor:

Przepisów i artykułów: 350 Ocena: 2852

Dodano:

Odsłon: 1033

Geranium to aromatyczna roślina doniczkowa, o zapachu owocowo-cytrynowym z lekko różaną nutą. Zwana też anginką ponieważ zwalcza wirusy i bakterie. Zgnieciony listek przynosi natychmiastową ulę przy bólu ucha. Zwalcza też stany zapalne w organizmie. Uśmiecha ból głowy, gardła i stawów. Wybornie smakuje herbata z liści. Nalewka nadaje się także do wcierania w bolące miejsca.

Składniki

  • litrowy słój
  • garść liści geranium
  • 1/2 litra wódki
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Liście umieszczamy w słoju, zalewamy wódką i odstawiamy w ciemne miejsce na miesiąc.
    Po tym czasie przelewamy przez gęstą gazę, przelewamy do butelki i ustawiamy w ciemnym miejscu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń