Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogony wieprzowe dla większości są obrzydliwe, czy nie? Jest to jednak przysmak z czasów mego dzieciństwa przygotowane jak należy smakują wyśmienicie, ogony są z czasów PRL-U gdzie młodzi ludzie nie znają tego smaku
miska, patelnia, łyżka, nóż
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Ogonki oczyścić umyć a następnie osuszyć, przełożyć wszystkie do miski dodać przyprawy i dokładnie wymieszać po czym przełożyć na patelnię dużą i obsmażyć następnie wlać 4 szklanki wody wsypać włoszczyznę i dusić na wolnym ogniu cała woda po czym wlać kolejne 2,5 szklanki wody i kolejny raz dusić aż woda wyparuje a ogonki będą idealnie miękkie zajmuje to około 2 godzin
Po wyparowaniu wody dodać pokrojona cebulę i dusić z przykrytą pokrywką do miękkości i zarumienienia się dodanej cebulki, gdy cebulka jest miękka mamy z całości fajny klejący sosik takie danie nadaje się wyśmienicie do chleba jak również jako dodatek do dania głównego