Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogony wieprzowe dla większości są obrzydliwe, czy nie? Jest to jednak przysmak z czasów mego dzieciństwa przygotowane jak należy smakują wyśmienicie, ogony są z czasów PRL-U gdzie młodzi ludzie nie znają tego smaku
miska, patelnia, łyżka, nóż
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2724
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 422
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2282
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2724
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 422
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2282
Składniki
Ogonki oczyścić umyć a następnie osuszyć, przełożyć wszystkie do miski dodać przyprawy i dokładnie wymieszać po czym przełożyć na patelnię dużą i obsmażyć następnie wlać 4 szklanki wody wsypać włoszczyznę i dusić na wolnym ogniu cała woda po czym wlać kolejne 2,5 szklanki wody i kolejny raz dusić aż woda wyparuje a ogonki będą idealnie miękkie zajmuje to około 2 godzin
Po wyparowaniu wody dodać pokrojona cebulę i dusić z przykrytą pokrywką do miękkości i zarumienienia się dodanej cebulki, gdy cebulka jest miękka mamy z całości fajny klejący sosik takie danie nadaje się wyśmienicie do chleba jak również jako dodatek do dania głównego