Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealny dodatek do herbaty,drinków i deserów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 66
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 66
Składniki
Cytryny sparzyć,przekroić na pół,a następnie wycisnąć sok i wlać do garnka.Do zawartości naczynia wrzucić skórkę,wsypać cukier,starannie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 5 min,cały czas mieszając.
Garnek zdjąć z ognia ,usunąć skórki oraz ewentualnie szumowiny,a następnie sok ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu ok. 5 min,od czasu do czasu mieszając.
Jeszcze gorący sok przelać do butelek lub słoików,po czym dobrze zakręcić(syropu nie trzeba pasteryzować).