Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealny dodatek do herbaty,drinków i deserów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 171
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20797
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 171
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20797
Składniki
Cytryny sparzyć,przekroić na pół,a następnie wycisnąć sok i wlać do garnka.Do zawartości naczynia wrzucić skórkę,wsypać cukier,starannie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 5 min,cały czas mieszając.
Garnek zdjąć z ognia ,usunąć skórki oraz ewentualnie szumowiny,a następnie sok ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu ok. 5 min,od czasu do czasu mieszając.
Jeszcze gorący sok przelać do butelek lub słoików,po czym dobrze zakręcić(syropu nie trzeba pasteryzować).