Do góry

Dodatki Przepis na:

Paprykarz z mintaja z kaszą jaglaną

Przepis dnia 2018-01-05
Paprykarz z mintaja z kaszą jaglaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 954

Dodano:

Odsłon: 10867

Tak przygotowany paprykarz świetnie smakuje ze świeżym pieczywem.

Składniki

  • 120 g fileta z mintaja
  • 50 g kaszy jaglanej
  • 200 g włoszczyzny startej na dużych oczkach
  • 1 cebula
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • woda
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Paprykarz z mintaja z kaszą jaglaną

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną przelewamy dużą ilością wrzątku, by pozbyć się goryczy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
    Odsączamy i studzimy.

    Filet z mintaja (jeśli był mrożony to rozmrażamy) kroimy na kawałki. Oprószamy solą i pieprzem.
    Smażymy przez chwilę z obu stron na niewielkiej ilości oleju.
    Usmażoną rybę od razu zdejmujemy z patelni, studzimy i drobno siekamy.

    Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry. Smażymy na tym samym oleju co rybę.

    Do podsmażonej cebuli wrzucamy startą włoszczyznę, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do czasu, aż warzywa będą miękkie.

    Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy do połączenia składników.

    Do miski wrzucamy ugotowaną i przestudzoną kaszę jaglaną, posiekaną rybę, duszone warzywa z koncentratem i bazylię. Mieszamy do połączenia składników.

    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dezyderiusz 30 września Paprykarz BEZ PAPRYKI??? To jak kapuśniak bez kapusty albo kaszanka bez kaszy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gochna55 04 stycznia 2018 Ale to musi być dobre. Zabieram przepis. Dzięki.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń