Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany paprykarz świetnie smakuje ze świeżym pieczywem.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1008
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1120
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2848
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1008
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1120
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2848
Składniki
Kaszę jaglaną przelewamy dużą ilością wrzątku, by pozbyć się goryczy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odsączamy i studzimy. Filet z mintaja (jeśli był mrożony to rozmrażamy) kroimy na kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Smażymy przez chwilę z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Usmażoną rybę od razu zdejmujemy z patelni, studzimy i drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry. Smażymy na tym samym oleju co rybę. Do podsmażonej cebuli wrzucamy startą włoszczyznę, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do czasu, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Do miski wrzucamy ugotowaną i przestudzoną kaszę jaglaną, posiekaną rybę, duszone warzywa z koncentratem i bazylię. Mieszamy do połączenia składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.