Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta kanapkowa

Pasta kanapkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 282 Ocena: 1387

Dodano:

Odsłon: 215

Pomysł na wegańską przekąskę.

Składniki

  • Ciecierzyca 1 słoik 400 g po odsączeniu
  • Słonecznik łuskany 1/2 szklanki
  • Pomidory suszone w oleju 10 szt.
  • Cebula prażona 1/2 szklanki
  • Żurawina suszona 1/4 szklanki
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta kanapkowa

Przygotowanie

  1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni uważając, aby się nie przypalił, przesypać do jakiegokolwiek naczynia i odstawić do wystudzenia.

  2. Wystudzony słonecznik zblendować dokładnie z ciecierzycą.

  3. Dodać pozostałe składniki i zblenować raz jeszcze.

  4. Pasta jest gotowa do spożycia od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń