Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat guacamole: pasta z awokado z jajkiem i papryką. Niestety w moim domu nie na amatorów awokado dlatego przygotowując potrawę z tym owocem dodaję składniki które zniwelują jego smak:(
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 101
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 101
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę i miąższ rozdrabniamy widelcem. Do awokado dodajemy jajko,przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną paprykę i kawałeczek papryczki chili. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i dokładnie mieszamy.