Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat guacamole: pasta z awokado z jajkiem i papryką. Niestety w moim domu nie na amatorów awokado dlatego przygotowując potrawę z tym owocem dodaję składniki które zniwelują jego smak:(
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113029
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 391
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 723
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 556
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113029
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 391
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 723
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 556
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę i miąższ rozdrabniamy widelcem. Do awokado dodajemy jajko,przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną paprykę i kawałeczek papryczki chili. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i dokładnie mieszamy.