Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie swojskie pasty na kanapki ? Mam dla was dziś jedną z wielu moich propozycji na pyszne smarowidło - pastę do chleba na śniadanie czy kolację
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 344
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 344
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Do miski przełożyć makrelę wcześniej wylewając z niej olej, dodać drobno pokrojony szczypior, jajka ugotowane na twardo pokrojone lub przepuszczone przez sitko którego używamy do robienia sałatki. Szczypior posolić i lekko palcami uciskać aby go zmiękczyć, następnie dodać majonez, musztardę oraz pieprz biały. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą widelca do uzyskania masy i połączenia się wszystkich składników ze sobą. Gotową masę przełożyć do szczelnie zamkniętego pojemnika można przechowywać do trzech dni o ile ustoi i nie zjedzą jeszcze w ten sam dzień
Tak wykonana pasta nie dość że jest smaczna to jeszcze ładnie prezentuje się na kanapkach, na nią można użyć ulubionych dodatków na przykład cebuli, papryki, ogórka kiszonego czy kto co lubi. Takie kanapki świetnie sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach ale nie tylko ponieważ najważniejsze aby rodzina była zachwycona a u mnie są ponieważ uwielbiają takiego rodzaju pasty