Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta Orco spino con tonno, włoski makaron jeżyki, zrobiony na tarce. Makaron świetnie się prezentuje i bardzo dobrez zbiera przepyszny sos. Jamie gotuje po włosku.
tarka
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Składniki
Trzeba kupić mąkę makaronową semolinę i wtedy nie potrzeba jajek.
Ciasto wyrabia się, formuje wałek, kroi się go na cieniutkie plasterki i formuje się je po lewej stronie tarki na ziemniaki. Makaron gotuje się do miękkości i podaje się z ulubionym sosem
Podałam z sosem tuńczykowym. Na patelni lekko złoci się czosnek i chili, potem wlewa się passatę lub posiekane świeże pomidory w sezonie, przesmaża się całość. I jeszcze łyżka kaparów, tuńczyk z oleju. Na talerzu makaron posypuje się parmezanem i bazylią. Smacznego :)