Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta Orco spino con tonno, włoski makaron jeżyki, zrobiony na tarce. Makaron świetnie się prezentuje i bardzo dobrez zbiera przepyszny sos. Jamie gotuje po włosku.
tarka
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1590
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232005
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1590
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232005
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Składniki
Trzeba kupić mąkę makaronową semolinę i wtedy nie potrzeba jajek.
Ciasto wyrabia się, formuje wałek, kroi się go na cieniutkie plasterki i formuje się je po lewej stronie tarki na ziemniaki. Makaron gotuje się do miękkości i podaje się z ulubionym sosem
Podałam z sosem tuńczykowym. Na patelni lekko złoci się czosnek i chili, potem wlewa się passatę lub posiekane świeże pomidory w sezonie, przesmaża się całość. I jeszcze łyżka kaparów, tuńczyk z oleju. Na talerzu makaron posypuje się parmezanem i bazylią. Smacznego :)