Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta Orco spino con tonno, włoski makaron jeżyki, zrobiony na tarce. Makaron świetnie się prezentuje i bardzo dobrez zbiera przepyszny sos. Jamie gotuje po włosku.
tarka
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11930
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6794
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11930
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6794
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Składniki
Trzeba kupić mąkę makaronową semolinę i wtedy nie potrzeba jajek.
Ciasto wyrabia się, formuje wałek, kroi się go na cieniutkie plasterki i formuje się je po lewej stronie tarki na ziemniaki. Makaron gotuje się do miękkości i podaje się z ulubionym sosem
Podałam z sosem tuńczykowym. Na patelni lekko złoci się czosnek i chili, potem wlewa się passatę lub posiekane świeże pomidory w sezonie, przesmaża się całość. I jeszcze łyżka kaparów, tuńczyk z oleju. Na talerzu makaron posypuje się parmezanem i bazylią. Smacznego :)