Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z wędzonych szprotów, jaj i warzyw konserwowych w lekko pikantnym pomidorowo-paprykowym sosie.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Ze szprotów wyjmujemy kręgosłupy, odrywamy ogonki. Ryby razem z 2 łyżkami oleju ugniatamy widelcem. Ogórka i paprykę kroimy w drobną kostkę, a oliwki i plasterki. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w małą kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem, koncentratem, srirachą i papryką mieloną. Pastę można podawać od razu, ale najlepsza jest po 2-3 godzinach po przegryzieniu się składników.