Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z dodatkiem majonezu czosnku i soku z cytryny. Doskonale nadaje się jako dodatek do wędliny, mięsa i jajek. Majonez można zastąpić jogurtem i sałatka jest wtedy mniej kaloryczna. Najlepsza jest jednak z majonezem
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 206
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 55
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 367
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 40
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 206
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 55
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 367
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 40
Składniki
Bakłażany owinąć dokładnie w folię aluminiową Piec w temp 200°C aż będą miękkie około 60 min.
Obrać ze skórki pognieść lekko widelcem na drobne kawałki ale nie na miazgę.
Dodać sok z cytryny, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek Doprawić sola i pieprzem do smaku.