Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 160

Dodano:

Odsłon: 266

Pasta z dodatkiem majonezu czosnku i soku z cytryny. Doskonale nadaje się jako dodatek do wędliny, mięsa i jajek. Majonez można zastąpić jogurtem i sałatka jest wtedy mniej kaloryczna. Najlepsza jest jednak z majonezem

Składniki

  • 2 duże bakłażany
  • 6 łyżek majonezu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta z bakłażana

Przygotowanie

  1. Bakłażany owinąć dokładnie w folię aluminiową
    Piec w temp 200°C aż będą miękkie około 60 min.

  2. Obrać ze skórki pognieść lekko widelcem na drobne kawałki ale nie na miazgę.

  3. Dodać sok z cytryny, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek
    Doprawić sola i pieprzem do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń