Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z dodatkiem majonezu czosnku i soku z cytryny. Doskonale nadaje się jako dodatek do wędliny, mięsa i jajek. Majonez można zastąpić jogurtem i sałatka jest wtedy mniej kaloryczna. Najlepsza jest jednak z majonezem
Bakłażany owinąć dokładnie w folię aluminiową
Piec w temp 200°C aż będą miękkie około 60 min.
Obrać ze skórki pognieść lekko widelcem na drobne kawałki ale nie na miazgę.
Dodać sok z cytryny, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek
Doprawić sola i pieprzem do smaku.
Przepis znalazłam gdzies w necie, ale go ulepszyłam:)
Odsłon: 227
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 266
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 107
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 266
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 107
Składniki
Bakłażany owinąć dokładnie w folię aluminiową Piec w temp 200°C aż będą miękkie około 60 min.
Obrać ze skórki pognieść lekko widelcem na drobne kawałki ale nie na miazgę.
Dodać sok z cytryny, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek Doprawić sola i pieprzem do smaku.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Dodatki
Ciapkapusta
Dodatki
Ciasto na pierogi bez dodatku jajka
Dodatki
Młoda kapusta z boczkiem i śliwkami
Kapusta czerwona zasmażana
Urozmaici smak niemal każdej potrawy. Doskonale komponuje się z roladą oraz...
Odsłon: 143
Ciapkapusta
Ciapkapusta to tradycyjne danie ze Śląska. Świetnie pasuje do dań mięsnych. M...
Odsłon: 181