Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z fasoli

Pasta z fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 293 Ocena: 1476

Dodano:

Odsłon: 3513

Pasta kanapkowa z białej fasoli.

Składniki

  • Fasola biała drobna 200 g
  • Majeranek suszony 1 łyżeczka
  • Sól 1/2 łyżeczki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z fasoli

Przygotowanie

  1. Fasolę zalać letnią wodą i pozostawić na kilka godzin do namoczenia.

  2. Namoczoną fasolę odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości.

  3. Po ugotowaniu fasolę odstawić do wystudzenia.

  4. Wystudzoną fasolę odcedzić, pozostawiając trochę wody z gotowania, następnie zmiksować z dodatkiem soli i majeranku. Jeżeli pasta jest za sucha dodać do niej trochę pozostawionej wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń