Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z groszku na kanapkę

Pasta z groszku na kanapkę

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 59

Łatwa i nieoczywista w smaku pasta z zielonego groszku. Ze względu na dużą zawartość białka polecana szczególnie osobom dbającym o linię.

Składniki

  • Groszek zielony mrożony 150g
  • Sok z cytryny 1 łyżeczka
  • Czosnek 1-2 ząbki
  • Ziarna chia 10g
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie kilka listków mięty
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta z groszku na kanapkę

Przygotowanie

  1. Groszek przesypać do naczynia i zostawić do rozmrożenia. Dodać czosnek, sok z cytryny sól i pieprz i liście mięty. Wszystkie składniki zblendować.

  2. Do zblendowanej pasty dodać ziarna chia i w razie potrzeby sól i pieprz. Wymiesać razem.
    Serwować na pieczywie z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń