Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś do mojej wirtualnej książki kucharskiej dołączam kolejną pastę, tym razem z czerwonej soczewicy. Bardzo szybka w przygotowaniu, bardzo smaczna i przede wszystkim bardzo zdrowa, idealna na śniadanie, dająca uczucie sytości na bardzo długi czas (a to wszystko dzięki ogromnej zawartości błonnika, który wypełnia nasz żołądek i hamuje przed sięganiem po słodkie przekąski).
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34842
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34842
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Soczewicę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy na bardzo małym ogniu pod przykryciem do momentu, aż ziarenka wchłoną całą wodę. Na ostatnie 5 minut gotowania ściągamy przykrywkę i odparowujemy wodę. Ugotowaną, papkowatą soczewicę odstawiamy do wystudzenia.
Soczewicę przekładamy do blendera, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, suszone pomidory, koncentrat pomidorowy, olej, bazylię, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką wędzoną i płatkami chilli. Całość dokładnie miksujemy.
Pastę przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiczku w lodówce. SMACZNEGO :-)
zdj