Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś do mojej wirtualnej książki kucharskiej dołączam kolejną pastę, tym razem z czerwonej soczewicy. Bardzo szybka w przygotowaniu, bardzo smaczna i przede wszystkim bardzo zdrowa, idealna na śniadanie, dająca uczucie sytości na bardzo długi czas (a to wszystko dzięki ogromnej zawartości błonnika, który wypełnia nasz żołądek i hamuje przed sięganiem po słodkie przekąski).
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Składniki
Soczewicę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy na bardzo małym ogniu pod przykryciem do momentu, aż ziarenka wchłoną całą wodę. Na ostatnie 5 minut gotowania ściągamy przykrywkę i odparowujemy wodę. Ugotowaną, papkowatą soczewicę odstawiamy do wystudzenia.
Soczewicę przekładamy do blendera, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, suszone pomidory, koncentrat pomidorowy, olej, bazylię, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką wędzoną i płatkami chilli. Całość dokładnie miksujemy.
Pastę przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiczku w lodówce. SMACZNEGO :-)
zdj