Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka nie należy do produktów ulubionych przez konsumentów. Jest jednak grupa smakoszy:) Ja chciałabym tym przepisem przekonać tych niezdecydowanych :) Pasta ta jest delikatna w smaku, o aksamitnej konsystencji, z powodzeniem można ją podać na śniadanie, kolacje czy na Świątecznym stole:) Gama dodatków do niej jest nieograniczona. Możecie ją serwować ze świeżymi warzywami, sałatami, kiszonkami czy marynatami. Świetnie będzie się komponować z chrzanowym sosem. Polecam :)
garnek do gotowania, patelnia, tarka do warzyw, nóż, deska do krojenia, blender
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 135
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 96
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 135
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 96
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Składniki
Wątróbkę namoczyć na pół godziny w zimnej wodzie.
W garnku zagotować wodę, wrzucić wypłukaną i odcedzoną wątróbkę, parzyć przez 5 minut.
Na patelni rozgrzać olej i masło, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Wątróbkę odcedzić, ułożyć na podsmażonej cebuli, dusić pod przykryciem 10 minut.
Obrane jajka zetrzeć na tarce, dodać wystudzoną, posiekaną wątróbkę wraz z cebulą, zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Dodać majonez, musztardę, koperek, przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Przed podaniem schłodzić pół godziny w lodówce.