Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet na indyczej wątróbce i mięsie z rosołu smakuje wybornie. Idealnie sprawdzi się na wyjątkowe okazje, ale nie tylko. Przepis pochodzi z 539. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 333
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 333
Składniki
Wątróbkę obsmażyć na maśle. Dorzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszkli przyprawić kurkumą. Wlać wino, wymieszać i lekko odparować. Przyprawić pieprzem. Dorzucić tymianek. Przykryć i dusić do miękkości.
Przełożyć do miksera. Dodać mięso z rosołu. Dorzucić miękkie masło. Przyprawić solą i zmiksować. Dodać marynowany zielony pieprz. Wymieszać i przełożyć do ceramicznych naczyń, np. dużych filiżanek.
Dobrze ubić i wyrównać. Zalać roztopionym masłem. Udekorować gałązkami tymianku i zielonym marynowanym pieprzem. Wstawić do lodówki.