Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś w kuchni mam pracowity dzień najpierw zupa potem z mięsa z rosołu upiekłam pasztet - pieczeń zwał jak zwał ważne że szybkie i smaczne a i jeszcze na jutro piekę ciasto mam nadzieję że wyjdzie bo coś mi ostatnio zwykłe ciasta nie wychodzą
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Składniki
Przygotowane wyjęte mięso razem z rosołem ostygnięte oczyścić z kości a następnie rękoma skubać na mniejsze części ( tak zwane szarpanie mięsa ). Do tak przygotowanego mięsa dodać przyprawy oraz całe jajko i kaszę manną dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się składników, do wymieszanego dodać bułkę tartą i także wymieszać
Gdy mamy już przygotowaną masę mięsną na pasztet wtedy niewielkie naczynie do zapiekania posmarować dno olejem, przełożyć całą masę mięsną uciskając łyżką aby nie było wolnych przestrzeni i wstawić do piekarnika zimnego ustawiając go na 200 stopni , piec na drugiej półce od dołu przez godzinę plus 10 minut na rozgrzanie piekarnika do ładnego zarumienienia się góry pasztetu. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia i wchłonięcia przez mięso tłuszczu który powstał w czasie pieczenia
I właśnie takie jedzonko z mięsa z rosołu będziemy mieli na kolację do kanapek, powiem wam że wyszło bardzo smaczne a co najfajniejsze po mimo że z wierzchu ładnie podpieczone to świetnie rozkłada się go na kanapce dociskając nożem. Do takiego jedzonka można przygotować surówkę a nawet na nie położyć pomidora, ogórka czy kto na co będzie miał ochotę. Tak że serdecznie polecam przygotowanie takiego jedzonka będziecie zachwyceni a i mięso z rosołu się nie zmarnuje