Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet rybny

Przepis dnia 2021-03-07
Pasztet rybny

Autor:

Przepisów i artykułów: 800 Ocena: 16537

Dodano:

Odsłon: 2236

Jest bardzo amciowy :D

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasztet rybny

Przygotowanie

  1. Kupiłam tuszki rybne, obrane i oskrobane. Obgotowałam je w wodzie dosłownie 8-10 minut. Mięso ma się ściąć. Można zrobić pasztet też z ugotowanej ryby.

  2. Mięso ryby obrałam z ości i część rozdrobniłam malakserem a część tylko widelcem. Do bułki dodałam wody z gotowania aby namiękła. Cebulę i czosnek starłam na drobnym oczku. Dodałam sól, pieprz, koperek. jeszcze starta skórka z cytryny i jajo. Wyrobiłam masę.

  3. Masę wyłożyłam do wytłuszczonej formy i obsypanej bułką tartą. Wyszło mi odrobinę za dużo więc końcówkę uformowałam w kulki, obtoczyłam w bułce i zrobiłam klopsiki rybne.
    Pasztet piekłam około 50 minut 1 180 stopniach.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (40)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń