Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny francuski dressing do sałatek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2574
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3455
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1545
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2230
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2574
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3455
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1545
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2230
Składniki
Przygotowanie sosu zaczynamy od doboru składników, ponieważ sekret dobrego sosu VINAIGRETTE tkwi właśnie w dobrych składnikach. Dużo zależy od octu, moja teściowa używa np. octu orzechowego. Ważna jest też musztarda. Można oczywiście użyć zwykłej musztardy, ale sos przygotowany z musztardy Dijon będzie lepszy. Mleko natomiast sprawia, że dressing ma jednolitą, gładką konsystencję.
Składniki mieszamy w kubeczku / miseczce na jednolitą masę za pomocą energicznych ruchów widelca. I voilà! Sos gotowy!
Sałatę polewamy sosem zaraz przed podaniem i delikatnie mieszamy za pomocą dwóch łyżek do sałaty.