Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny francuski dressing do sałatek.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4252
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4252
Składniki
Przygotowanie sosu zaczynamy od doboru składników, ponieważ sekret dobrego sosu VINAIGRETTE tkwi właśnie w dobrych składnikach. Dużo zależy od octu, moja teściowa używa np. octu orzechowego. Ważna jest też musztarda. Można oczywiście użyć zwykłej musztardy, ale sos przygotowany z musztardy Dijon będzie lepszy. Mleko natomiast sprawia, że dressing ma jednolitą, gładką konsystencję.
Składniki mieszamy w kubeczku / miseczce na jednolitą masę za pomocą energicznych ruchów widelca. I voilà! Sos gotowy!
Sałatę polewamy sosem zaraz przed podaniem i delikatnie mieszamy za pomocą dwóch łyżek do sałaty.