Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny francuski dressing do sałatek.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2733
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2733
Składniki
Przygotowanie sosu zaczynamy od doboru składników, ponieważ sekret dobrego sosu VINAIGRETTE tkwi właśnie w dobrych składnikach. Dużo zależy od octu, moja teściowa używa np. octu orzechowego. Ważna jest też musztarda. Można oczywiście użyć zwykłej musztardy, ale sos przygotowany z musztardy Dijon będzie lepszy. Mleko natomiast sprawia, że dressing ma jednolitą, gładką konsystencję.
Składniki mieszamy w kubeczku / miseczce na jednolitą masę za pomocą energicznych ruchów widelca. I voilà! Sos gotowy!
Sałatę polewamy sosem zaraz przed podaniem i delikatnie mieszamy za pomocą dwóch łyżek do sałaty.