Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, smaczne, bardzo aromatyczne i lekko orzeźwiające pesto miętowe z kawałkami orzechów nerkowca. W pesto dominuje miętowa nuta, której smak podkreśla dodatek bazylii, czosnku i wyrazistość sera Kolumb. Pesto miętowe idealnie komponuje się z makaronem pełnoziarnistym.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8549
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7033
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327517
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8549
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7033
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327517
Składniki
Orzechy nerkowca prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy w moździerzu na tyle, aby zostawić niewielkie kawałki. Ser Kolumb ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Listki mięty oraz bazylii przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy 3 ząbki czosnku, część oliwy z oliwek i miksujemy dla delikatnego rozdrobnienia, ale nie do powstania jednolitej papki.
Następnie do rozdrobnionych ziół dodajemy starty ser Kolumb, orzechy nerkowca oraz pozostałą część oliwy z oliwek i jeszcze przez chwilę miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników (na tym etapie zamiast miksować możemy także składniki wymieszać dokładnie łyżką). Na sam koniec pesto doprawiamy solą morską i dość sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Gotowe pesto świetnie komponuje się z pełnoziarnistym penne, ugotowanym al dente. Życzę smacznego! :)