Do góry

Dodatki Przepis na:

Pesto ze szpinkau

Pesto ze szpinkau

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5380

Dodano:

Odsłon: 28

Być może nie brzmi najlepiej, ale naprawdę smaczna i godna polecenia propozycja ;)

Składniki

  • szpinak świeży 2-3 garści
  • oliwa 4 łyżki
  • czosnek 2-3 ząbki
  • pestki dyni 3-4 łyżki
  • sól morska 1/3 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pesto ze szpinkau

Przygotowanie

  1. Na łyżce oliwy zrumienić obrany i pokrojony czosnek, po czym przełożyć go do blendera, a na patelnię dać umyty i osuszony szpinak. Podgrzewać go stale mieszając ok. 1 minuty.

  2. Następnie szpinak przełożyć do blendera z 2-3 łyżkami powstałej wody, a na patelnię przełożyć pestki dyni i prażyć przez kilka minut, po czym przełożyć do blendera, dolać oliwę, dodać przyprawy i całość bardzo dokładnie zblendować.

  3. Takie pesto super nadaje się do posmarowania kanapek, do makaronu lub do mięsa...:)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń