Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może nie brzmi najlepiej, ale naprawdę smaczna i godna polecenia propozycja ;)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15219
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45797
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15219
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45797
Składniki
Na łyżce oliwy zrumienić obrany i pokrojony czosnek, po czym przełożyć go do blendera, a na patelnię dać umyty i osuszony szpinak. Podgrzewać go stale mieszając ok. 1 minuty.
Następnie szpinak przełożyć do blendera z 2-3 łyżkami powstałej wody, a na patelnię przełożyć pestki dyni i prażyć przez kilka minut, po czym przełożyć do blendera, dolać oliwę, dodać przyprawy i całość bardzo dokładnie zblendować.
Takie pesto super nadaje się do posmarowania kanapek, do makaronu lub do mięsa...:) Smacznego!