Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może nie brzmi najlepiej, ale naprawdę smaczna i godna polecenia propozycja ;)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415938
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415938
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Na łyżce oliwy zrumienić obrany i pokrojony czosnek, po czym przełożyć go do blendera, a na patelnię dać umyty i osuszony szpinak. Podgrzewać go stale mieszając ok. 1 minuty.
Następnie szpinak przełożyć do blendera z 2-3 łyżkami powstałej wody, a na patelnię przełożyć pestki dyni i prażyć przez kilka minut, po czym przełożyć do blendera, dolać oliwę, dodać przyprawy i całość bardzo dokładnie zblendować.
Takie pesto super nadaje się do posmarowania kanapek, do makaronu lub do mięsa...:) Smacznego!