Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może nie brzmi najlepiej, ale naprawdę smaczna i godna polecenia propozycja ;)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 137
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 411
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 137
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 411
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Składniki
Na łyżce oliwy zrumienić obrany i pokrojony czosnek, po czym przełożyć go do blendera, a na patelnię dać umyty i osuszony szpinak. Podgrzewać go stale mieszając ok. 1 minuty.
Następnie szpinak przełożyć do blendera z 2-3 łyżkami powstałej wody, a na patelnię przełożyć pestki dyni i prażyć przez kilka minut, po czym przełożyć do blendera, dolać oliwę, dodać przyprawy i całość bardzo dokładnie zblendować.
Takie pesto super nadaje się do posmarowania kanapek, do makaronu lub do mięsa...:) Smacznego!