Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może nie brzmi najlepiej, ale naprawdę smaczna i godna polecenia propozycja ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 474
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2783
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14504
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 474
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2783
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14504
Składniki
Na łyżce oliwy zrumienić obrany i pokrojony czosnek, po czym przełożyć go do blendera, a na patelnię dać umyty i osuszony szpinak. Podgrzewać go stale mieszając ok. 1 minuty.
Następnie szpinak przełożyć do blendera z 2-3 łyżkami powstałej wody, a na patelnię przełożyć pestki dyni i prażyć przez kilka minut, po czym przełożyć do blendera, dolać oliwę, dodać przyprawy i całość bardzo dokładnie zblendować.
Takie pesto super nadaje się do posmarowania kanapek, do makaronu lub do mięsa...:) Smacznego!