Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13141
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2503
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3653
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4574
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13141
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2503
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3653
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4574
Składniki
Cebulkę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, gdy będzie już miękka porządnie odcisnąć. Białka oddzielić od żółtek i lekko roztrzepać. Żółtka dodać do mięsa mielonego oraz przyprawy : gałka muszkatołowa, sól, pieprz, słodką paprykę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Na koniec dodajemy podsmażoną cebulkę oraz zieloną pietruszkę. Wyrobioną masę mięsną zapiekamy w foremkach aluminiowych ok 45 minut po upływie tego czasu wyciągamy delikatnie odlewany wytopiony tłuszcz i obracamy. Po obróceniu zapiekamy jeszcze ok 15 minut.