Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 127
Świąteczny klops.
Odsłon: 86
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 127
Świąteczny klops.
Odsłon: 86
Składniki
Cebulkę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, gdy będzie już miękka porządnie odcisnąć. Białka oddzielić od żółtek i lekko roztrzepać. Żółtka dodać do mięsa mielonego oraz przyprawy : gałka muszkatołowa, sól, pieprz, słodką paprykę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Na koniec dodajemy podsmażoną cebulkę oraz zieloną pietruszkę. Wyrobioną masę mięsną zapiekamy w foremkach aluminiowych ok 45 minut po upływie tego czasu wyciągamy delikatnie odlewany wytopiony tłuszcz i obracamy. Po obróceniu zapiekamy jeszcze ok 15 minut.