Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Autor:

Przepisów i artykułów: 339 Ocena: 4259

Dodano:

Odsłon: 1867

Przepis na pieczeń rzymską

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego
  • czosnek 2 ząbki
  • 2 jajka
  • słodka papryka ok 1 łyżeczki
  • pieprz ok 1 łyżeczki
  • sól 2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa pól łyżeczki
  • cebula
  • olej do podsmażenia cebulki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • duża bułka
  • zielona pietruszka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń rzymska

Przygotowanie

  1. Cebulkę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, gdy będzie już miękka porządnie odcisnąć.
    Białka oddzielić od żółtek i lekko roztrzepać. Żółtka dodać do mięsa mielonego oraz przyprawy : gałka muszkatołowa, sól, pieprz, słodką paprykę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Na koniec dodajemy podsmażoną cebulkę oraz zieloną pietruszkę.
    Wyrobioną masę mięsną zapiekamy w foremkach aluminiowych ok 45 minut po upływie tego czasu wyciągamy delikatnie odlewany wytopiony tłuszcz i obracamy. Po obróceniu zapiekamy jeszcze ok 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń