Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczeń z mięsa mielonego

Pieczeń z mięsa mielonego

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 1927

Dodano:

Odsłon: 22448

Przepis jak przygotować pieczeń.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 1 bułka
  • 1 cebula
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • sól, pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć we wodzie. Cebulę zetrzeć na tarce i dodać do mięsa. Żółtka jajka dodać do mięsa, a białka ubić na sztywną pianę i też dodać do mięsa. Bułkę porządnie odcisnąć i również połączyć z mięsem. Całą masę doprawić do smaku i porządnie wymieszać (można w robocie), zbyt krótkie wyrabianie powoduje kruszenie się mięsa przy krojeniu. Tak wyrobiona masę przełożyć do formy aluminiowej (ja miałam małe więc dałam do dwóch). Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. godziny. Po godzinie wyciągnąć, odlać tłuszcz i obrócić do góry dnem i podpiec jeszcze z 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń