Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować pieczeń.
Mielone się przejadły,więc powstała pieczeń aromatyczna i bardzo smaczna. Moż...
Odsłon: 8681
Często jak się spieszymy to ograniczamy nasze jedzenie do różnego rodzaju kan...
Odsłon: 4281
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 131
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 413
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 131
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 413
Składniki
Bułkę namoczyć we wodzie. Cebulę zetrzeć na tarce i dodać do mięsa. Żółtka jajka dodać do mięsa, a białka ubić na sztywną pianę i też dodać do mięsa. Bułkę porządnie odcisnąć i również połączyć z mięsem. Całą masę doprawić do smaku i porządnie wymieszać (można w robocie), zbyt krótkie wyrabianie powoduje kruszenie się mięsa przy krojeniu. Tak wyrobiona masę przełożyć do formy aluminiowej (ja miałam małe więc dałam do dwóch). Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. godziny. Po godzinie wyciągnąć, odlać tłuszcz i obrócić do góry dnem i podpiec jeszcze z 15 minut.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Szybki zakwas na barszcz biały
Dodatki
Baba ghanoush
Dodatki
Chrzan domowy
Dodatki
Wielkanocny wieniec
Szybki zakwas na barszcz biały
Smak domowego zakwasu nie może się równać z kupnymi odpowiednikami. Jest o wi...
Odsłon: 27
Baba ghanoush
Pasta popularna na bliskim wschodzie. Najczęściej serwowana i świeżymi warzyw...
Odsłon: 633