Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować pieczeń.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30914
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3632
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1137
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30914
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3632
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1137
Składniki
Bułkę namoczyć we wodzie. Cebulę zetrzeć na tarce i dodać do mięsa. Żółtka jajka dodać do mięsa, a białka ubić na sztywną pianę i też dodać do mięsa. Bułkę porządnie odcisnąć i również połączyć z mięsem. Całą masę doprawić do smaku i porządnie wymieszać (można w robocie), zbyt krótkie wyrabianie powoduje kruszenie się mięsa przy krojeniu. Tak wyrobiona masę przełożyć do formy aluminiowej (ja miałam małe więc dałam do dwóch). Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. godziny. Po godzinie wyciągnąć, odlać tłuszcz i obrócić do góry dnem i podpiec jeszcze z 15 minut.