Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować pieczeń.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 136
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 465
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 136
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 465
Składniki
Bułkę namoczyć we wodzie. Cebulę zetrzeć na tarce i dodać do mięsa. Żółtka jajka dodać do mięsa, a białka ubić na sztywną pianę i też dodać do mięsa. Bułkę porządnie odcisnąć i również połączyć z mięsem. Całą masę doprawić do smaku i porządnie wymieszać (można w robocie), zbyt krótkie wyrabianie powoduje kruszenie się mięsa przy krojeniu. Tak wyrobiona masę przełożyć do formy aluminiowej (ja miałam małe więc dałam do dwóch). Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. godziny. Po godzinie wyciągnąć, odlać tłuszcz i obrócić do góry dnem i podpiec jeszcze z 15 minut.