Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22247
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 99
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 124
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 271
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22247
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 99
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 124
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 271
Składniki
Na oliwie lekko zrumieniłam posiekaną cebulę, potem dodałam posiekany czosnek i po chwili posiekany miąższ z wydrążonych pomidorów. Dodałam ryz, przesmażyłam i podlewałam go wodą, prawie do całkowitego zmięknięcia ziaren- oczywiście mieszałam. W między czasie dodałam przyprawy, kumin, kolendrę i ziarna kopru włoskiego i sól i pieprz.
Do ostudzonego już ryżu dodałam mięso i posiekana zieleninę. Mięso jeszcze posoliłam. Wydrążone pomidory lekko posoliłam wewnątrz. Farsz włożyłam do pomidorów, pomidory zalałam jeszcze posolonym sosem pomidorowym.
Piekłam w 180 stopniach do zrumienienia. Co najmniej pół godziny będzie potrzebne.
Smacznego :)