Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone pomidory

Pieczone pomidory

Autor:

Przepisów i artykułów: 813 Ocena: 16799

Dodano:

Odsłon: 519

Lekki dodatek lub pyszny lunch!

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone pomidory

Przygotowanie

  1. Na oliwie lekko zrumieniłam posiekaną cebulę, potem dodałam posiekany czosnek i po chwili posiekany miąższ z wydrążonych pomidorów. Dodałam ryz, przesmażyłam i podlewałam go wodą, prawie do całkowitego zmięknięcia ziaren- oczywiście mieszałam.
    W między czasie dodałam przyprawy, kumin, kolendrę i ziarna kopru włoskiego i sól i pieprz.

  2. Do ostudzonego już ryżu dodałam mięso i posiekana zieleninę. Mięso jeszcze posoliłam.
    Wydrążone pomidory lekko posoliłam wewnątrz. Farsz włożyłam do pomidorów, pomidory zalałam jeszcze posolonym sosem pomidorowym.

  3. Piekłam w 180 stopniach do zrumienienia. Co najmniej pół godziny będzie potrzebne.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 kwietnia Super jedzonko :) Zapiekane pomidory i papryka, to klasyka, choć wiadomo, że papryka trochę twardsza, ale raz jedno, a raz drugie ;)

Ostatnio miałem dużo czasu, zrobiłem mały "riserdż" i trochę mi to zajęło, ale ... ;) Wiesz, co mi wyszło? Prawie 20k naszych wpisów, a parę miechów mnie nie było z wiadomych względów ;p Jest, więc o czym książkę wydać hahaha
Odpowiedzi: 19 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń