Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Ciekawa alternatywa dla frytek czy tradycyjnych pieczonych ziemniaków."
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 19
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 22
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 19
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 21
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 20
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 19
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 22
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 19
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 21
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 20
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt małą kostkę. Włożyć do garnka z osoloną wodą, zagotować i gotować 5 minut, następnie odcedzić. Piekarnik nagrzać do 225 stopni. W miseczce wymieszać bułkę tartą i przyprawy, doprawić solą – mieszanka ma być dosyć słona. Podgotowane i osuszone ziemniaki włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wymieszać z olejem. Dodać przyprawy i obtoczyć dokładnie wszystkie kawałki. Piec ok. 20 minut, przewracając co jakiś czas, aż do uzyskania chrupiącej skórki. Ziemniaczki można podać solo lub z jakimś ulubionym dipem, np. śmietanowym. przepis pochodzi ze strony: (polecam) , http://gingerbreath.blox.pl/2014/02/Genialne-pieczone-ziemniaczki-z-chrupiaca.html Zdjęcie jest mojego autorstwa.