Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Ciekawa alternatywa dla frytek czy tradycyjnych pieczonych ziemniaków."
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1178
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4833
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1481
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1178
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4833
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1481
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt małą kostkę. Włożyć do garnka z osoloną wodą, zagotować i gotować 5 minut, następnie odcedzić. Piekarnik nagrzać do 225 stopni. W miseczce wymieszać bułkę tartą i przyprawy, doprawić solą – mieszanka ma być dosyć słona. Podgotowane i osuszone ziemniaki włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wymieszać z olejem. Dodać przyprawy i obtoczyć dokładnie wszystkie kawałki. Piec ok. 20 minut, przewracając co jakiś czas, aż do uzyskania chrupiącej skórki. Ziemniaczki można podać solo lub z jakimś ulubionym dipem, np. śmietanowym. przepis pochodzi ze strony: (polecam) , http://gingerbreath.blox.pl/2014/02/Genialne-pieczone-ziemniaczki-z-chrupiaca.html Zdjęcie jest mojego autorstwa.