Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy dodatek do mięsa ;-)))
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1030
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4208
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1030
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4208
Składniki
Ziemniaki dokładnie płuczemy i kroimy na ćwiartki.
Do oleju dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.
Pokrojone ćwiartki ziemniaków przekładamy na foremkę i polewamy olejem z przyprawami.
Całość dokładnie mieszamy tak aby każda ćwiartka ziemniaka była obtoczona mieszanką.
Foremkę z ziemniakami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 50-55 minut. Podajemy gorące zrumienione na złoto-brązowy kolor. Smacznego !!!