Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty dodatek do obiadu. Oczywiście można również podać same ziemniaczki solone lub z ulubionym sosem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13882
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1597
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15513
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6326
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13882
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1597
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15513
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6326
Składniki
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, pokroić na ćwiartki. W misce wymieszać olej, sezam, kurkumę i bazylię. Do miski wrzucić ziemniaki, dokładnie obtoczyć je w oleju z sezamem, następnie przełożyć na blaszkę, posypać czosnkiem granulowanym i wstawić do piekarnika. Ziemniaki pieczemy w temperaturze 200 st przez 50 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia zmniejszałam temperaturę na 150 st. Upieczone ziemniaki lekko posolić. Smacznego.