Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty dodatek do obiadu. Oczywiście można również podać same ziemniaczki solone lub z ulubionym sosem.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 805
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425242
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10751
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 805
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425242
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10751
Składniki
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, pokroić na ćwiartki. W misce wymieszać olej, sezam, kurkumę i bazylię. Do miski wrzucić ziemniaki, dokładnie obtoczyć je w oleju z sezamem, następnie przełożyć na blaszkę, posypać czosnkiem granulowanym i wstawić do piekarnika. Ziemniaki pieczemy w temperaturze 200 st przez 50 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia zmniejszałam temperaturę na 150 st. Upieczone ziemniaki lekko posolić. Smacznego.