Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty dodatek do obiadu. Oczywiście można również podać same ziemniaczki solone lub z ulubionym sosem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25947
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3310
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1420
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25947
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3310
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1420
Składniki
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, pokroić na ćwiartki. W misce wymieszać olej, sezam, kurkumę i bazylię. Do miski wrzucić ziemniaki, dokładnie obtoczyć je w oleju z sezamem, następnie przełożyć na blaszkę, posypać czosnkiem granulowanym i wstawić do piekarnika. Ziemniaki pieczemy w temperaturze 200 st przez 50 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia zmniejszałam temperaturę na 150 st. Upieczone ziemniaki lekko posolić. Smacznego.