Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty dodatek do obiadu. Oczywiście można również podać same ziemniaczki solone lub z ulubionym sosem.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 140
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 293
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1518
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 140
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 293
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1518
Składniki
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, pokroić na ćwiartki. W misce wymieszać olej, sezam, kurkumę i bazylię. Do miski wrzucić ziemniaki, dokładnie obtoczyć je w oleju z sezamem, następnie przełożyć na blaszkę, posypać czosnkiem granulowanym i wstawić do piekarnika. Ziemniaki pieczemy w temperaturze 200 st przez 50 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia zmniejszałam temperaturę na 150 st. Upieczone ziemniaki lekko posolić. Smacznego.