Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w zdrowej wersji - pieczony w piekarniku. Bardzo aromatyczny dzięki połączeniu suszonych pomidorów, czosnku i wędzonej papryki. Idealny dodatek do mięsa lub sadzonego jajka.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2965
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5341
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1953
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2965
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5341
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1953
Składniki
Suszony czosnek i pieprz ziarnisty ucieramy w moździerzu. Mieszamy olej, sos sojowy i wszystkie przyprawy. Jeśli wolicie mniej ostre danie użyjcie więcej suszonych pomidorów, a mniej papryk. W naczyniu żaroodpornym układamy pokrojonego kalafiora i smarujemy go zalewą. Najlepiej użyć do tego pędzelka silikonowego. Pieczemy bez przykrycia 30 minut w 210 stopniach z termoobiegiem, potem zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i dopiekamy jeszcze 10-20 minut. Po tym czasie kalafior na pewno będzie miękki.