Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony dodatek do dań mięsnych. Przepis pochodzi z 430. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pychota. Polecam.
Odsłon: 218
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 386
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 133
Pychota. Polecam.
Odsłon: 218
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 386
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 133
Składniki
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki i ułożyć w wyparzonych słoikach. Do każdego wsypać ziele angielskie, goździki i wyjęty ze strąków kardamon (można zastąpić laską wanilii).
Zalać marynatą (składniki wystarczy wymieszać i zagotować). Słoiki zamknąć i zapasteryzować (20 minut w piekarniku lub w garnku z wrzątkiem).