Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony dodatek do dań mięsnych. Przepis pochodzi z 430. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 68
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 823
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 131
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 68
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 823
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 131
Składniki
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki i ułożyć w wyparzonych słoikach. Do każdego wsypać ziele angielskie, goździki i wyjęty ze strąków kardamon (można zastąpić laską wanilii).
Zalać marynatą (składniki wystarczy wymieszać i zagotować). Słoiki zamknąć i zapasteryzować (20 minut w piekarniku lub w garnku z wrzątkiem).