Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon cukiniowy w pełni!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1954
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 52
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 170
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 160
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1954
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 52
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 170
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Cukinię starłam na cieniutką zapałkę na mandolinie, można zetrzeć na grubym oczku. Ziemniaki starłam na tarce ziemiankowej tak jak i cebulę i czosnek. Dodałam sól, jajo i mąkę. Masę wykładałam na rozgrzaną patelnię.
Przepraszam za jakość zdjęcia ale obiektyw zaparował. Smażyłam na średnio większym ogniu do mocnego zrumienienia. Wyjdzie około 12 placków.
Smacznego :)