Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon cukiniowy w pełni!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1018
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 931
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12782
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1018
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 931
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12782
Składniki
Cukinię starłam na cieniutką zapałkę na mandolinie, można zetrzeć na grubym oczku. Ziemniaki starłam na tarce ziemiankowej tak jak i cebulę i czosnek. Dodałam sól, jajo i mąkę. Masę wykładałam na rozgrzaną patelnię.
Przepraszam za jakość zdjęcia ale obiektyw zaparował. Smażyłam na średnio większym ogniu do mocnego zrumienienia. Wyjdzie około 12 placków.
Smacznego :)