Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon cukiniowy w pełni!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4238
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26230
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1552
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4238
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26230
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1552
Składniki
Cukinię starłam na cieniutką zapałkę na mandolinie, można zetrzeć na grubym oczku. Ziemniaki starłam na tarce ziemiankowej tak jak i cebulę i czosnek. Dodałam sól, jajo i mąkę. Masę wykładałam na rozgrzaną patelnię.
Przepraszam za jakość zdjęcia ale obiektyw zaparował. Smażyłam na średnio większym ogniu do mocnego zrumienienia. Wyjdzie około 12 placków.
Smacznego :)