Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły się Wam ciągle gotowane ziemniaki? Proponuje placuszki z ziemniaków młodych z młodą kapustką. Takie placuszki z ziemniaków możemy polać sosem oraz mięsem.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 605
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 605
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. 2. Ziemniaki po ugotowaniu studzimy i przeciskamy przez praskę albo mielimy.
3. Wbijamy jajka, wlewamy oliwę, wsypujemy sól oraz pieprz i dodajemy obraną, drobno pokrojoną usmażoną cebulę.
4. Kapustę drobno kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. 5. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i łączymy z kapustą. 6. Wsypujemy Vegetę, cukier, wlewamy ocet i gotujemy 20 minut.
7. Po tym czasie odciskamy z kapusty wodę i przekładamy do ziemniaków. Dokładnie wyrabiamy i robimy dłonią placki. 8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C,
9. Gotowe. 10. Smacznego