Do góry

Dodatki Przepis na:

Pomidorowa salsa

Pomidorowa salsa

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 898

Dodano:

Odsłon: 1546

Salsa powinna mieć pomidory pokrojone w drobną kostkę i wcale nie powinna mieć konsystencji sosu, ale ja je rozdrabniam bardziej, bo tak lubię jeść z nachos. Rozdrabniam same pomidory, a resztę składników drobno siekam.

Składniki

  • 400g pomidorów z puszki pokrojonych w kostkę
  • 1 czerwona cebula
  • 50g papryczki jalapeno (może być też mniej lub więcej w zależności od stopnia pikantności)
  • 0,5 limonki - sok
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 2 łyżki świeżej kolendry posiekanej
  • sól, pieprz
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pomidorowa salsa

Przygotowanie

  1. Obrać cebulę i poszatkować.
    Pokroić papryczki jalapeno na drobne kawałki.
    Dodać do pomidorów cebulę, papryczki i kolendrę.
    Dodać sok z limonki i cukier.
    Wszystko wymieszać.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 01 grudnia 2013 Takie dania bardzo lubię.Fajne składnik i zdrowe, smaczne jedzonko :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń