Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sos to podstawa wielu dań. Dobry sos nawet z prostej potrawy zrobi pyszne danie. Sosu pomidorowego używam namiętnie do makaronów. W poniższym przepisie można użyć pomidorów świeżych lub z puszki.
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 443
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1539
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6423
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 443
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1539
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6423
Składniki
Jeśli używamy świeżych pomidorów, należy je sparzyć i obrać ze skórki. Wybrać gniazda nasienne, i pokroić w drobna kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, na średnim ogniu smażymy cebulę przez około 5 minut, aż będzie szklista, dodajemy czosnek i smażymy kolejne 2 minuty.
Na patelnię nakładamy pomidory (świeże lub z puszki), oregano i cukier. Dusimy pod przykryciem 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia.