Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sos to podstawa wielu dań. Dobry sos nawet z prostej potrawy zrobi pyszne danie. Sosu pomidorowego używam namiętnie do makaronów. W poniższym przepisie można użyć pomidorów świeżych lub z puszki.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1444
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1615
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1444
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1615
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Składniki
Jeśli używamy świeżych pomidorów, należy je sparzyć i obrać ze skórki. Wybrać gniazda nasienne, i pokroić w drobna kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, na średnim ogniu smażymy cebulę przez około 5 minut, aż będzie szklista, dodajemy czosnek i smażymy kolejne 2 minuty.
Na patelnię nakładamy pomidory (świeże lub z puszki), oregano i cukier. Dusimy pod przykryciem 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia.