Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sos to podstawa wielu dań. Dobry sos nawet z prostej potrawy zrobi pyszne danie. Sosu pomidorowego używam namiętnie do makaronów. W poniższym przepisie można użyć pomidorów świeżych lub z puszki.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 234
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8700
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 470
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 234
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8700
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 470
Składniki
Jeśli używamy świeżych pomidorów, należy je sparzyć i obrać ze skórki. Wybrać gniazda nasienne, i pokroić w drobna kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, na średnim ogniu smażymy cebulę przez około 5 minut, aż będzie szklista, dodajemy czosnek i smażymy kolejne 2 minuty.
Na patelnię nakładamy pomidory (świeże lub z puszki), oregano i cukier. Dusimy pod przykryciem 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia.