Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim sklepie warzywniczym kupiłam wspaniałe pomidorki w bardzo korzystnej cenie. I postanowiłam ususzyć w piekarniku. Oj, było z nimi troszkę zabawy. Ale zaparłam się i mam. Zrobiłam 2 partie. Jedna z bazylia i druga z rozmarynem. Obie z dodatkiem czosnku Ta pierwsza partia jest w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno. A druga w oleju słonecznikowym.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2959
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5339
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1933
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2959
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5339
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1933
Składniki
Sposób przygotowania jest bardzo prosty ale czasochłonny.
Umyte i osuszone ściereczką pomidory kroimy na pół . Nie wydrążamy środków.
Na wysmarowanym olejem papierze rozkładamy pomidory i wstawiamy do piekarnika . Suszymy w temperaturze 100 stopni przy uchylonych drzwiczkach. Trwa to 2-3 godziny. W międzyczasie można przewrócić je na druga stronę. Wyjmujemy pomidory i odstawiamy na noc do odparowania.
Na drugi dzień powtarzamy suszenie. Będzie już krócej.
Wysuszone pomidory solimy i posypujemy pieprzem. A potem wkładamy do słoiczków. Dodajemy czosnek i zioła. Zalewamy olejem. Wstawiamy do lodówki. Suszonych pomidorów używam do sałatek, farszów. A olej wykorzystuję do dressingów. Smacznego!!!