Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pory w sosie remoulade mogą być podawane z pieczywem na lekkostrawną kolację lub jako dodatek do obiadu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 262
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2931
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1840
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3553
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28987
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 262
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2931
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1840
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3553
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28987
Składniki
1. Pory oczyścić, odkroić zieloną część. Podzielić na 2, 3 kawałki. 2. Zagotować wodę, posolić. 3. Gotować pory przez ok 5 minut.
sos: 1. Ugotować jajka na twardo, obrać, pokroić w kostkę. 2. Pokroić szalotkę w drobną kostkę. 3. Czosnek obrać, przecisnąć do miski przez praskę. 4. Połączyć składniki z majonezem i musztardą. 5. Doprawić solą i pieprzem.
Ugotowane pory są dosyć oryginalne w smaku. Można też je przygotować na drugi sposób, który może być łatwiej przyswajalny. :) Po ugotowaniu pory pokroić, zalać sosem, posypać startym żółtym serem i zapiekać przez ok 15-20 minut w 150°C. Smacznego! :)