Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pory w sosie remoulade mogą być podawane z pieczywem na lekkostrawną kolację lub jako dodatek do obiadu.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4148
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4148
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Składniki
1. Pory oczyścić, odkroić zieloną część. Podzielić na 2, 3 kawałki. 2. Zagotować wodę, posolić. 3. Gotować pory przez ok 5 minut.
sos: 1. Ugotować jajka na twardo, obrać, pokroić w kostkę. 2. Pokroić szalotkę w drobną kostkę. 3. Czosnek obrać, przecisnąć do miski przez praskę. 4. Połączyć składniki z majonezem i musztardą. 5. Doprawić solą i pieprzem.
Ugotowane pory są dosyć oryginalne w smaku. Można też je przygotować na drugi sposób, który może być łatwiej przyswajalny. :) Po ugotowaniu pory pokroić, zalać sosem, posypać startym żółtym serem i zapiekać przez ok 15-20 minut w 150°C. Smacznego! :)