Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Opłukałam i osuszyłam przegrzebki na ręcznikach papierowych. Szczerze polecam przegrzebki mrożone, nic nie tracą, byle byłyby szczelnie zapakowane. Na oliwie zeszkliłam pokrojoną cebulę dodałam pokrojony czosnek, plasterki chili i obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Po chwili podlałam całość odrobina wina jabłkowego- można użyć wody. Całość poddusiłam do miękkości doprawiłam solą i zmalaksowałam. Przegrzebki usmażyłam na dużym ogniu, krótko, do zrumienienia z obu stron. Dla pewności można najgrubszego przekroić i zobaczyć czy nie jest szklisty wewnątrz, to przecież kuchnia domowa :D
Przegrzebki posypałam natką pietruszki i plasterkami chili. Świetnie smakują jako dodatek do białego wina. Smacznego :)