Dodatki Przepis na:
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Opłukałam i osuszyłam przegrzebki na ręcznikach papierowych.
Szczerze polecam przegrzebki mrożone, nic nie tracą, byle byłyby szczelnie zapakowane.
Na oliwie zeszkliłam pokrojoną cebulę dodałam pokrojony czosnek, plasterki chili i obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Po chwili podlałam całość odrobina wina jabłkowego- można użyć wody.
Całość poddusiłam do miękkości doprawiłam solą i zmalaksowałam.
Przegrzebki usmażyłam na dużym ogniu, krótko, do zrumienienia z obu stron. Dla pewności można najgrubszego przekroić i zobaczyć czy nie jest szklisty wewnątrz, to przecież kuchnia domowa :D
Przegrzebki posypałam natką pietruszki i plasterkami chili. Świetnie smakują jako dodatek do białego wina.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (14)

babcitereskiciasta 27 września 2019Zgłoś do usunięcia
Jeszcze owoców morza nie jadłam, ale takiego przegrzebka to bym spróbowała.:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 20 września 2019Zgłoś do usunięcia
Cudowne i cakiem w moim stylu :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 19 września 2019Zgłoś do usunięcia
To musi być genialne :) Super:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 19 września 2019Zgłoś do usunięcia
Bajeczka :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 19 września 2019Zgłoś do usunięcia
Oj, pychota! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Pieprzyczfantazja 19 września 2019Zgłoś do usunięcia
o matulu! zjadłabym! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 19 września 2019Zgłoś do usunięcia
Musi być smaczne :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz