Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Składniki
Opłukałam i osuszyłam przegrzebki na ręcznikach papierowych. Szczerze polecam przegrzebki mrożone, nic nie tracą, byle byłyby szczelnie zapakowane. Na oliwie zeszkliłam pokrojoną cebulę dodałam pokrojony czosnek, plasterki chili i obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Po chwili podlałam całość odrobina wina jabłkowego- można użyć wody. Całość poddusiłam do miękkości doprawiłam solą i zmalaksowałam. Przegrzebki usmażyłam na dużym ogniu, krótko, do zrumienienia z obu stron. Dla pewności można najgrubszego przekroić i zobaczyć czy nie jest szklisty wewnątrz, to przecież kuchnia domowa :D
Przegrzebki posypałam natką pietruszki i plasterkami chili. Świetnie smakują jako dodatek do białego wina. Smacznego :)