Do góry

Dodatki Przepis na:

Przegrzebki w sosie jabłkowym

Przegrzebki w sosie jabłkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 744 Ocena: 15379

Dodano:

Odsłon: 1596

Rozpływają się w ustach!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Przegrzebki w sosie jabłkowym

Przygotowanie

  1. Opłukałam i osuszyłam przegrzebki na ręcznikach papierowych.
    Szczerze polecam przegrzebki mrożone, nic nie tracą, byle byłyby szczelnie zapakowane.

    Na oliwie zeszkliłam pokrojoną cebulę dodałam pokrojony czosnek, plasterki chili i obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Po chwili podlałam całość odrobina wina jabłkowego- można użyć wody.

    Całość poddusiłam do miękkości doprawiłam solą i zmalaksowałam.

    Przegrzebki usmażyłam na dużym ogniu, krótko, do zrumienienia z obu stron. Dla pewności można najgrubszego przekroić i zobaczyć czy nie jest szklisty wewnątrz, to przecież kuchnia domowa :D

  2. Przegrzebki posypałam natką pietruszki i plasterkami chili. Świetnie smakują jako dodatek do białego wina.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń