Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na gotowaną pulpę z dyni, która idealnie nadaje się do ciast, naleśników, zup czy deserów. Można również ją zamrozić .
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31254
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1372
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31254
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1372
Składniki
Dynie obierz, podziel na mniejsze kawałki , wydrąż pestki oraz włókna i pokrój w kostkę. Do garnka wlej wodę i dodaj dynie . Dynie ustaw na małym ogniu i mieszaj żeby się nie przypaliła.
Dynia po 20-25 minutach powinna być miękka . Gotową i miękką dynie możesz zblendować na gładko przy pomocy blendera.
Gotowa pulpa to wspaniała baza do dań na słodko i słono.