Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na gotowaną pulpę z dyni, która idealnie nadaje się do ciast, naleśników, zup czy deserów. Można również ją zamrozić .
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Dynie obierz, podziel na mniejsze kawałki , wydrąż pestki oraz włókna i pokrój w kostkę. Do garnka wlej wodę i dodaj dynie . Dynie ustaw na małym ogniu i mieszaj żeby się nie przypaliła.
Dynia po 20-25 minutach powinna być miękka . Gotową i miękką dynie możesz zblendować na gładko przy pomocy blendera.
Gotowa pulpa to wspaniała baza do dań na słodko i słono.