Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na gotowaną pulpę z dyni, która idealnie nadaje się do ciast, naleśników, zup czy deserów. Można również ją zamrozić .
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 72
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 72
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Składniki
Dynie obierz, podziel na mniejsze kawałki , wydrąż pestki oraz włókna i pokrój w kostkę. Do garnka wlej wodę i dodaj dynie . Dynie ustaw na małym ogniu i mieszaj żeby się nie przypaliła.
Dynia po 20-25 minutach powinna być miękka . Gotową i miękką dynie możesz zblendować na gładko przy pomocy blendera.
Gotowa pulpa to wspaniała baza do dań na słodko i słono.