Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 445
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 505
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10087
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2261
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9932
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 445
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 505
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10087
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2261
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9932
Składniki
Z boczku ściągamy skórę i rozcinamy go aby powstał płaski kawałek o grubości około 1,5 cm. Smarujemy go z jednej strony musztardą, dodajemy pokrojony czosnek. Zwijamy boczek w formę rolady tak aby musztarda z czosnkiem znalazły się w środku. Całość obwiązujemy ciasno sznurkiem i posypujemy papryką. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni.