Do góry

Dodatki Przepis na:

Rolada boczkowa

Rolada boczkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2142 Ocena: 47741

Dodano:

Odsłon: 4166

:)

Składniki

  • 1,5 kg boczku
  • Musztarda rosyjska
  • Kilka ząbków czosnku
  • Papryka słodka mielona
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z boczku ściągamy skórę i rozcinamy go aby powstał płaski kawałek o grubości około 1,5 cm. Smarujemy go z jednej strony musztardą, dodajemy pokrojony czosnek. Zwijamy boczek w formę rolady tak aby musztarda z czosnkiem znalazły się w środku. Całość obwiązujemy ciasno sznurkiem i posypujemy papryką. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń