Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, więc mam dla Was przepis na roladę z boczku z białą kiełbasą. Świetna wędlina na wielkanocny stół. Do pieczywa, do sałatek, do ćwikły, do chrzanu. Pyszna i łatwa w wykonaniu.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 284
Nic tak nie przypomina beztroskich chwil jak chrupiące rogaliki budyniowe, pr...
Odsłon: 9895
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 284
Nic tak nie przypomina beztroskich chwil jak chrupiące rogaliki budyniowe, pr...
Odsłon: 9895
Składniki
Płat boczku rozkroić wzdłuż tak, aby rozkładał się jak otwarta książka. Solimy z zewnątrz i od środka Rozcięty boczek natrzeć wewnątrz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć majerankiem i pieprzem, odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Boczek wyjąć z lodówki, natrzeć wewnątrz musztardą. Białą kiełbasę wyjętą z flaka rozkładamy wzdłuż na całym mięsie ( końcówki kiełbasy łączące się ze sobą obcinamy do prosta, aby równomiernie przylegały do siebie ). Zwijamy roladę do środka, obwiązujemy ściśle nicią Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 1 godz i 40-50 minut Roladę wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Podajemy jako wędlinę z pieczywem i dodatkiem chrzanu